4 redenen waarom je Valencia moet bezoeken

Dankzij het gemak waarmee we tegenwoordig de wereld af kunnen reizen, is het lastig om te bepalen wáár je dan naartoe wilt gaan. Vandaag ga ik je helpen om deze beslissing wat eenvoudiger te maken. Persoonlijk ben ik namelijk enorm fan van de Spaanse stad Valencia. Ik hoor je bijna al denken: wat maakt die stad dan zo bijzonder ten opzichte van andere steden? In deze blog noem ik 4 redenen waarom je Valencia moet bezoeken. Hoe je dit doet en of je dit doet, is geheel aan jou. Na het lezen van deze redenen weet ik echter zeker dat jij ook staat te popelen om op stedentrip Valencia te gaan!

1. De architectuur

Er zijn genoeg steden die je kunt bezoeken. Doorgaans zijn de bezienswaardigheden een doorslaggevende factor in het maken van de lastige beslissing waar je heen gaat. Een goede reden om Valencia te overwegen, is de indrukwekkende architectuur. Om heel precies te zijn is het futurisme al reden genoeg. Er zijn een tal van opmerkelijke gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn als je een fan bent van architectuur. 

2. De heerlijke zon

Een ander belangrijk argument om een stedentrip Valencia te overwegen is het weer. Wist je dat in Valencia maar liefst 300 dagen de zon schijnt? Hierdoor is de gemiddelde jaartemperatuur in de stad ongeveer 18 graden Celsius. Al met al is de Spaanse stad met recht een ideale locatie voor een stedentrip – en dat vrijwel het hele jaar door!

3. De Valenciaanse keuken

Naast zon en bezienswaardigheden vind ik persoonlijk ook altijd het eten een belangrijke factor. Wanneer je in Valencia bent, dan moet je een traditionele paella proberen. Waarschijnlijk heb je dit wel eens eerder gegeten, maar dat valt in het niets bij een echte Spaanse paella. Daarnaast heeft de Valenciaanse keuken je nog veel meer te bieden. Ik garandeer dat je geen honger zult lijden tijdens jouw stedentrip!

4. De mediterrane levensstijl

Ten slotte vind ik de ontspannen levensstijl nog een gegronde reden om op stedentrip Valencia te gaan. In de cultuur daar is het namelijk tevens gewoon om lekker lang aan het terras te zitten. De locals houden zowel van de zon als van de maan – en dat merk je. Er zijn genoeg leuke kroegjes en tenten waar je tot laat gezellig kunt genieten. 

Dus wanneer ga jij?

Dit zijn dus mijn 4 redenen waarom je echt Valencia moet gaan bezoeken. De bezienswaardigheden (de architectuur in het bijzonder), de zon, het eten en de vriendelijke levensstijl zijn voor mij meer dan genoeg. Nu je helemaal op de hoogte bent, wil ik je nog maar één ding vragen: wanneer ga jij op stedentrip Valencia?

Geef een reactie