Bedrijven werkend op zonnepanelen

Heb jij enig idee hoeveel energie een groot bedrijf gebruikt? Is dit wel zo milieuvriendelijk? Helaas zijn er tegenwoordig nog steeds heel erg veel bedrijven die nog niet gericht zijn op milieuvriendelijke alternatieven voor het gebruiken van stroom. Het wordt echter wel veel gepromoot, zeker omdat het ook heel erg veel geld kan schelen voor een groot bedrijf.

 

Investeren in een gezonde toekomst

Een bedrijf kan investeren in een gezonde toekomst. Dit is niet alleen maar gezond voor het milieu, maar ook zeker voor de financiën van het bedrijf. Je kunt als bedrijf de keuze maken om te investeren in zonnepanelen. De kosten voor het aanschaffen van de panelen heeft een bedrijf er al binnen een aantal jaar uit. Wanneer je ervoor kiest om alleen voor je eigen bedrijf energie op te wekken met zonnepanelen, is het verstandig om te denken aan energieopslag. Energieopslag is gemakkelijk door een soort containers te huren. Als je meer energie opwekt dan dat je verbruikt, kun je dit letterlijk opsparen. Wanneer je het niet opspaart zullen de kosten minder snel tegen elkaar af gestreept kunnen worden. Opslag elektriciteit is dus onder aan de streep echt voordeliger.

 

 

Neemt dit alles heel veel ruimte in beslag?

In principe niet. Het dak van het gebouw wordt niet gebruikt in de meeste gevallen. Een airco systeem of andere systemen op het dak belemmerd niet de werking van de zonnepanelen. Je dak hoeft ook niet verstevigd te worden, de zonnepanelen worden zo geplaatst dat het dak niet zwaarbelast wordt. De opslag elektriciteit containers nemen wel wat ruimte in beslag. Al hoewel dit te vergelijken is met ongeveer 3 parkeerplekken. De containers kunnen geplaatst worden waar het bedrijf maar wilt. Het voordeel van de containers is dat je er niet dagelijks in hoeft. Wanneer het bedrijf de containers heeft ingericht en alles heeft aangesloten, heb je in principe een jaarlijkse controle. Je kunt er dus ook voor kiezen om de containers te laten plaatsen achter het gebouw waar in principe niks mee gedaan wordt. Het is ook mogelijk om de stroom die is opgewekt met de zonnepanelen te verkopen. Hier zijn heel erg veel mogelijkheden voor. Wanneer je de opslag elektriciteit te hoog is (dus heel weinig verbruikt is) zal er automatisch contact worden opgenomen om navraag te doen of je eventueel iets door zou willen verkopen. Je kunt met dit systeem je huidige energieleverancier de deur wijzen. Je kunt alles zelf opwekken. Zeg maar dag tegen de hoge rekeningen.

Geef een reactie