Cultuur proeven: Marokko

Dit voorjaar heb ik een mooie reis gemaakt naar Marokko. Graag deel ik hier mijn ervaringen zodat ook jij wellicht inspiratie krijgt om dit prachtige land te bezoeken.

Koningssteden

De belangrijkste steden in de historie van Marokko zijn Fèz, Meknès, Marrakesh en Rabat. Ooit zijn deze steden hoofdstad geweest. We kozen voor een georganiseerde reis. Het is zorgeloos als hotels, vervoer en reisleiding voor je geregeld is. We vlogen op Marrakech. Voor ons hotelraam zagen we voor het eerst die prachtige paarsbloeiende boom die we nog vaak zouden zien, de Jakaranda. Een lust voor het oog! Marrakech is eigenlijk één grote bezienswaardigheid. In het hart van de stad heb je het grote marktplein Djemaa el Fna met tientallen kraampjes en restaurantjes. We genoten van een rijk gevulde harira soep en hebben verrukkelijk gegeten, klaargemaakt in de tajine.
Van Casablanca kan ik me alleen nog herinneren dat het er blank stond. De regen viel met bakken uit de hemel. De Hassan II moskee was wel goed te zien, deze bevindt zich op een hoogte die uitkijkt over de Atlantische oceaan. De minaret is met 210 meter de hoogste ter wereld.
In Rabat maakten het paleis met bijbehorende tuinen van koning Mohammed de VI indruk. De poort is bewerkt met een mooi mozaïek. Het was leuk om daar door de medina van het kunstenaarsdorp in te wandelen.

Natuur

Door een werkelijk adembenemend mooi landschap bereikten we het plaatsje Volubilis. We bezochten de ruïnes van een pre-Romeinse stad, die tijdens een aardbeving van 1755 verwoest is door een aardbeving. Er zijn nog prachtige mozaïekvloeren bewaard gebleven.
In Meknès, mooi gelegen op een heuvel, bezochten we de indrukwekkende souk waar alle zintuigen aan bod kwamen. De koeienkoppen liggen er over de vloer. Fèz is de oudste Marokkaanse koningsstad waar je je in de middeleeuwen waant. De rijk gedecoreerde poort heeft koperen deuren. Onze tocht door het Atlasgebergte zal ik nooit meer vergeten: wat een natuurschoon!

Reisverslag

Elke dag wilde ik een reisverslag maken. Ik had hiertoe een blog aangemaakt. Er waren nogal wat vrienden en familie die onze reis zouden gaan volgen. Ze krijgen dan dagelijks een mail als een nieuwe post is geplaatst. Het was dus belangrijk dat ik mijn MacBook bij de hand zou hebben. Twee dagen voor vertrek ging het ding stuk. Paniek! Dit probleem kon alleen worden opgelost door een snelle macbook reparatie. Gelukkig kon ik de MacBook zonder afspraak afgeven bij PcHulp Nederland en binnen een dag was de reparatie klaar. Wat een opluchting!

Geef een reactie