De vervelendste dingen van studeren

Iedereen heeft wel een paar dingen die ze echt vervelend vinden aan hun studie. Maar volgens mij zijn er een paar dingen waarop algemeen besloten is dat het gewoon stom is. Ik persoonlijk vind best wel wat meer dan een paar dingen vervelend aan studeren. Als ik daar over zou beginnen zou het alleen een hele waslijst worden, en eer ik klaar ben heb ik al een hele scriptie geschreven. En dat doe ik liever maar een keer, dus ik zal het kort houden. Alleen dus de twee dingen die ik ontzettend vervelend vind aan studeren. 

Het vele thuiswerk

Natuurlijk kan iedereen er van uit gaan dat dit er gewoon bij hoort bij een studie. En dat accepteer ik ook wel. Maar toch is het zo ontzettend vervelend. Als ik al een lange dag op school heb gezeten, is het laatste waar ik zin in heb toch wel nog meer schoolwerk. Als het beperkt zou blijven tot alleen op school werken zou dat mijn droom zijn. Natuurlijk werkt dat niet want je zal toch echt wat moeten leren. Maar wat zou het allemaal makkelijker zijn als je thuis gewoon lekker niets hoefde te doen. Elke dag met je vrienden op stap na school, geen stress, niet de hele nacht opblijven om toch nog even dat laatste verslag af te krijgen. Het helpt natuurlijk ook niet dat ik een bijzonder slechte planner ben. Maar toch. Het mag wel wat minder van mij!

Het schrijven en nakijken van alle verslagen

Sluit eigenlijk een beetje aan bij het vele thuiswerken. Maar ik word vaak echt helemaal gek van al die verslagen. De hele dag maar aan het schrijven. Na een tijdje heb ik gewoon niks meer te zeggen, en dan moet ik maar weer gaan uitbreiden op vorig besproken onderwerpen. En als je lang genoeg bezig ben, gaan alle woorden en letters door elkaar vliegen. Heel leuk is het dan om ook op alle kleine details moeten letten. Ik heb van mezelf helemaal niet zo’n goed oog voor details. En ik heb dan ook heel erg de neiging om er even snel overheen te lezen. Al helemaal als ik alles zie vliegen na een paar uur hard werk. Daarom gebruik ik ook een nakijkservice scriptie, lekker makkelijk, hoef ik het zelf niet te doen. Zo kan ik gewoon blij er op los typen, en de rest wordt later wel voor me gedaan. Heb ik toch een van mijn problemen opgelost!

Geef een reactie