Een relatiegeschenk goed verpakken? Dat doe je zo

Ga jij je zakenrelaties een relatiegeschenk cadeau doen, of ga je klanten een cadeautje toesturen? Dan is er één belangrijk onderdeel van het geschenk wat helaas door veel mensen vergeten wordt: de verpakking. Niet alleen zorgt het juiste verpakkingsmateriaal ervoor dat jouw geschenk in goede staat bij de ontvanger terecht komt, het is ook hét moment om je te presenteren aan de ontvanger. Daarom doe je er goed aan om te kiezen voor verpakkingsmateriaal van kwaliteit. Kies voor materiaal dat er goed uitziet en jouw relatiegeschenk helemaal af maakt. Wanneer is verpakkingsmateriaal goed? Je leest het hier!

De juiste uitstraling

Het juiste verpakkingsmateriaal doet jouw relatiegeschenk luxe ogen. Stuur je bijvoorbeeld een lekkere fles wijn of een lekkernij naar je zakenrelaties of klanten? Dan kun je dit verpakken in mooie plastic doosjes met een bloemvormige bovenkant die het cadeautje helemaal afmaken, en doe er eventueel nog een mooie wijn doos omheen. Zo weet je zeker dat jouw geschenk heel bij de ontvanger aankomt. Ga je een mooie fotokaart versturen? Verpak de kaartjes dan in plastic zakjes om de foto te beschermen tegen beschadigingen. Je kunt de plastic zakjes en doosjes ook laten bedrukken met je eigen bedrijfslogo, om het geschenk én de verpakking volledig eigen te maken en de ontvanger de naam van jouw bedrijf extra goed te laten onthouden. De pasvorm

De kwaliteit 

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het aanschaffen van verpakkingsmateriaal voor een relatiegeschenk, is de kwaliteit. Want hoe onprofessioneel en slordig is het immers als een relatiegeschenk gebroken, beschadigd of met een gescheurde verpakking aankomt bij de ontvanger. Zorg er dan ook altijd voor dat je verpakkingsmateriaal van de juiste kwaliteit koopt en voorkom deze veelvoorkomende fout. 

De prijs

Ga je verpakkingsmateriaal aanschaffen om een groot aantal producten mee te versturen? Dan is de prijs van het materiaal een belangrijke kostenpost. Je hebt hierboven gelezen hoe belangrijk het is om verpakkingsmateriaal van kwaliteit aan te schaffen, maar dit betekent natuurlijk niet dat je de hoofdprijs moet betalen. Neem bijvoorbeeld het verpakkingsmateriaal in bulk af, of spreek met de aanbieder af dat je het verpakkingsmaterialen op vaste momenten afneemt voor een vaste prijs. Vaak is hierin meer mogelijk dan je denkt. 

Beschikbaar in kleine én grote aantallen 

Ga je verpakkingsmateriaal aanschaffen en dit niet alleen gebruiken voor een relatiegeschenk, maar ook voor andere zaken binnen je bedrijf? Dan is het belangrijk dat je het materiaal in verschillende hoeveelheden kunt aanschaffen. Zo blijf je consistent in de uitstraling van je bedrijf, ook als je wat minder producten of geschenken moet versturen.

Geef een reactie