Extra warmte met een elektrische deken

Als de avonden kouder worden en het verlangen naar extra warmte stijgt, is het natuurlijk een optie om op vakantie te gaan. Een goedkoper alternatief voor extra warmte kan een elektrische deken zijn. Met een elektrische deken kun je comfortabel van extra warmte genieten. Zo kan je lekker thuis op de bank of in je bed blijven liggen en je door het warme gevoel helemaal zen voelen. Bijna niets voelt fijner als een warme plek waar je helemaal tot rust kan komen. Terwijl je lekker warm in je bed of op de bank ligt, kun je van alles doen om te ontspannen. Pak het moment van de warmte om bijvoorbeeld voor me-time te zorgen. Je kan bijvoorbeeld lekker comfortabel tv kijken, muziek luisteren of een boek lezen. 

Een lekker warm bed

Natuurlijk kun je een elektrische deken ook voor het verwarmen van je bed gebruiken. Bij het uitzoeken van een elektrische deken voor je bed is het formaat het eerste om rekening mee te houden. Er zijn zowel eenpersoons als tweepersoons elektrische dekens verkrijgbaar. Als je een elektrische deken gebruikt om je bed te verwarmen, geldt hierbij dat je erop moet letten dat je geen brand veroorzaakt. 

Better safe than sorry 

Wanneer je de elektrische deken in de koude maanden uit je kast haalt, stijgt het risico van een brand. Het risico stijgt dan vooral wanneer het om het opbergen en de tijd na het slapen gaat. Om de kans op overhitting en brand te verkleinen, geldt in het algemeen dat je de stekker altijd uit het stopcontact moet trekken als je het dekentje niet gebruikt. Dit kan je bijvoorbeeld tot een vast onderdeel van je dagroutine maken. Elke ochtend na het opstaan trek je dan meteen de stekker eruit en ben je lekker safe aan de dag gestart. Bij de meeste warmte dekens staat bovendien aangegeven of deze is voorzien van een beveiliging tegen oververhitting. In de praktijk heeft eigenlijk iedere warmtedeken wel zo’n beveiliging. Het houdt in dat de elektrische deken automatisch uitschakelt op het moment dat deze te heet wordt. Mocht de deken dus niet meer goed werken, dan loop je geen gevaar. Daarnaast is het ook belangrijk erop te letten hoe oud je elektrische deken is. Hoe ouder de deken, hoe meer kans op breken van de bedrading binnen een elektrische deken. In de regel zegt men dat elektrische dekens ongeveer zeven jaar meegaan. Zorg er dus voor dat je op tijd een nieuwe elektrische deken aanschaft. 

 

Geef een reactie