Fabeltjes over je kapotte scherm

Er zijn veel verhalen over hoe je een kapot telefoonscherm kan repareren. Ik zet er een paar op een rijtje en zeg wat ik erover denk.

Opvullen

Veel fabeltjes zeggen je dat je iets over je scherm kan smeren om de barsten weg te halen. Men suggereert dat iets als tandpasta, baksoda of zelfs kaarsvet kan helpen. Dit is natuurlijk allemaal tijdelijk en je wilt liever niet dat het door je scherm heen komt. Je glas zit namelijk vaak aan je LCD vast. Zelfs als het helpt voor het oog kan het je reparatie zelf moeilijker maken. Zelfs als je glas wel los zit kan het er tussenkomen en dat ziet er niet uit! Ik zou het er niet op wagen. Een andere die ik van een vriend hoorde is dat je met je aansteker “het plastic weer glad kon krijgen”. Die truc durf ik niet aan om te proberen.

Preventie

Over preventie zijn er allerlei verhalen te vinden. Sommige mensen zweren bij brillenzakjes. Andere zeggen dat zelf de dikste screenprotector geen zin heeft. Wat ik zelf gemerkt heb is dat het juiste hoesje een groot verschil maakt. Nadat mijn scherm gebroken was ben ik overgegaan op een hoesje met zo een voorkant. Dit heeft al een aantal keer mijn telefoon gered dus die kan ik erg aanraden. Voor Iphones is een screenprotector geen slecht idee. Ook daar zou ik een flip hoesje aanraden. Maar ik weet dat de meeste alleen een backcover doen. Een extra laagje aan de voorkant kan dus geen kwaad.

Schadebeperking

Deze zijn er meer voor als het kwaad al geschiedt is. Om te voorkomen dat je scherm eruit valt zijn er opnieuw allerlei zelfbedachte aanpakken. Methodes die ik hoor langskomen zijn het gebruik van elastiekjes tot pleisters. Deze zouden moeten voorkomen dat het scherm eruit valt. Ik heb de elastiekjes net voor het gevoel uitgeprobeerd. Het zal vast voor iemand werken, maar bij mij lagen ze er af als ik hem uit mijn zak haalde. Pleisters lijken me een rare suggestie. Wie begint er nou met pleisters en niet met plakband? Dat laatste hoor je nooit iemand over. Ik denk dat pleisters niet veel beter presteren. Als je scherm op het punt staat eruit te vallen zou ik hem strak in een plastic zakje wikkelen. Vervolgens zou ik ook direct op weg naar een winkel gaan. Want laten we wel wezen: Dan is het gewoon meteen goed. Want met een beetje ongeluk kost het je meer dan alleen de reparatie.

Geef een reactie