Met een gitaarles leer jij de kneepjes van het vak

Gitaarles is er in verschillende vormen en maten. De een is een beginnende gitarist die nog weinig tot geen akkoorden kan spelen, de andere wil een nieuwe muziekgenre ontdekken door middel van zijn gitaar. Hiervoor zijn er veel verschillende lessen te vinden, die zowel online als offline gevolgd kunnen worden.

Een online gitaarles om nummers te leren spelen

Een online gitaarles heeft zowel voordelen als nadelen. Aan de hand van verschillende video’s krijg jij precies aangeleerd waar alle akkoorden zitten en hoe je bepaalde nummers moet spelen. Je kunt deze video’s overal afspelen en bent daarnaast geen tijd kwijt aan het reizen naar jouw leslocatie. Een groot nadeel hiervan is dat je geen handigheden aangeleerd krijgt en geen controle hebt of jij het goed doet. Als je online lessen gaat volgen, kun je er beter ook nog iemand bij hebben die jou kan controleren of alleen deze video’s bekijken als je al ervaring hebt met jouw gitaar.
Gitaarles

De juiste begeleiding voor jouw gitaarspel

Een gitaarles op locatie kost echter geld. Hiervoor krijg je wel een-op-een begeleiding, die jou helpt om de juiste akkoorden te pakken en jou verschillende handigheden aanleert. Als je net een gitaar hebt gekregen en nog niet precies weet hoe alles werkt, kan deze les jou wel helpen om jouw gitaar te leren kennen en verschillende nummers aan te leren. Daarnaast krijg je nog theorie, zodat je noten leert lezen en meer weet over de achtergrond van de gitaar. Vooral deze theorie is noodzakelijk als je net pas begint met spelen. Zonder noten kun je immers ook geen nummers gaan spelen, doordat veel van bladmuziek afkomt.

Leer improviseren om meer uit jezelf te halen

Zodra je verder bent met jouw gitaarles en je wilt iets nieuws aanleren, kun je bijvoorbeeld ook leren improviseren en andere technieken leren gebruiken om meer uit jouw gitaarspel te halen. Hierdoor heb je ruime keuzemogelijkheden en kun je uiteindelijk alles uit jezelf halen om de nieuwe beste gitarist te worden. Het maakt daarbij dus niet uit of je al jarenlange ervaring hebt of als beginnende gitarist aan de slag gaat, je leert direct alle kneepjes van het vak door middel van lessen en de juiste begeleiding.

Geef een reactie