Handige weetjes over groene zakelijke energie

Steeds meer bedrijven kiezen voor groene zakelijke energie. Niet alleen omdat het uiteindelijk beter voor de zakelijke portemonnee is, ook omdat het beter voor de wereld is. Tel daarbij op dat de Nederlandse overheid diverse subsidies beschikbaar heeft gesteld voor iedere onderneming die zelf energie opwekt én dat Nederlandse bedrijven door de Wet Milieubeheer verplicht zijn om ook maar iets aan energiebesparing te doen en je hebt een gouden combinatie voor een betere wereld. Een hele mond vol, of niet? Daarom vertellen we je in dit artikel wat meer over groene energie en waarom het zoveel beter is voor het behoud van de aarde.

Wat is groene energie precies?

Groene energie is eigenlijk hetzelfde als grijze energie, maar met het grote verschil dat het op een veel duurzamere manier wordt opgewekt. Waar grijze energie gehaald wordt uit fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en gas, wordt groene energie gehaald uit natuurlijke bronnen die nooit op kunnen. Voorbeelden hiervan zijn de zon, de wind en het water, stuk voor stuk bronnen die non-stop aanwezig zijn op de aarde. Een andere reden waarom groene energie goed voor de wereld is, is omdat er bij de productie ervan geen schadelijke stoffen vrijkomen. De productie van grijze energie brengt onder andere koolstofdioxide en stikstofdioxide met zich mee. Op Energie-Zakelijk.nl lees je meer over het verschil tussen groene en grijze energie.

Voordelen van groene energie

Er zijn verschillende voordelen te vinden aan groene energie. Het grootste voordeel is natuurlijk dat het een stuk beter voor het milieu en dus voor de wereld is dan grijze energie. Hierbij geldt: des te meer er gebruik wordt gemaakt van groene energie, des te minder vraag er is naar grijze energie. Een ander voordeel is dat ieder land ter wereld zelf aan de slag kan gaan met het opwekken van groene energie. Je hebt bijvoorbeeld geen olie meer nodig die alleen in een bepaald land ver weg te vinden is. Ook consumenten en ondernemers kunnen zelf aan de slag gaan met groene energie. Wist je bijvoorbeeld dat je ook zelf volledig je energie kunt opwekken? Het enige nadeel is dat het investeren in een duurzame toepassing om energie op te wekken duur is. Daar heeft de Nederlandse overheid wat op bedacht.

Kies voor groene zakelijke energie

Bedrijven kunnen met behulp van de zogeheten SDE+ subsidie geld terugvragen wanneer zij investeren in groene energie. Omdat grijze energie goedkoper is dan groene energie biedt de overheid in Nederland de mogelijkheid om het verschil in kosten terug te krijgen, zodat je evenveel geld kwijt bent als wanneer je voor grijze zakelijke energie zou kiezen. Er is dus geen reden meer om niet voor groene zakelijke energie te gaan. Door middel van MKB energie vergelijken kom je bij de beste deal voor jouw bedrijf. Ook kun je dus zelf groene energie opwekken door bijvoorbeeld te investeren in zakelijke zonnepanelen. Daarmee ben je uiteindelijk helemaal goedkoop uit, omdat je gebruik maakt van eigen opgewekte energie. Kortom: groene energie brengt veel voordelen met zich mee, met al grootste voordeel dat de wereld er een stuk beter van wordt.

Geef een reactie