Investeren in zakelijke zonnepanelen? Doen!

Groen ondernemen staat hoog op de agenda van zowel de Nederlandse overheid als diverse ondernemers in Nederland. Je steentje bij kunnen dragen aan een betere wereld, óók als onderneming, is iets bijzonders en goeds wat je kunt doen. Dit wordt gestimuleerd door de overheid, waardoor er diverse subsidies en andere voordelen te vinden zijn wanneer je als bedrijf kunt aantonen dat je bezig bent met het besparen op energie of een andere manier van het verduurzamen van je onderneming. Het investeren in zakelijke zonnepanelen is bijvoorbeeld een van de stappen die je kunt ondernemen om groener aan de slag te gaan. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van zakelijke zonnepanelen.

Zonnepanelen zorgen voor groene energie

Het grootste voordeel van het overstappen op zakelijke zonnepanelen is dat zonnepanelen zorgen voor groene energie. Groene energie is een stuk beter voor de wereld dan grijze energie, de vorm van energie waar we nu (nog) veelvuldig gebruik van maken. Bij het opwekken van groene energie wordt er namelijk alleen gebruik gemaakt van natuurlijke bronnen. Zo worden zonnestralen en wind omgezet in energie die je op de zaak kunt gebruiken. Energie grootzakelijk of MKB energie is niet anders dan eerder: je merkt geen verschil tussen het gebruik van groene energie en grijze energie. Er komt nog steeds dezelfde stroom uit je stopcontact. Het is alleen een stuk beter voor de wereld en dat is heel wat waard.

Minder energiekosten met zakelijke zonnepanelen

Het investeren in zakelijke zonnepanelen zorgt er uiteindelijk voor dat je minder energiekosten hebt. Hoe dat kan? Heel simpel: natuurlijk kost het investeren zelf een behoorlijk bedrag. Maar wist je dat je dit bedrag er al na een aantal jaren uit hebt? Maak je bijvoorbeeld 20 jaar gebruik van de zonnepanelen dan heb je de investering er al twee of drie of misschien zelfs vier keer uit. Tel daarbij op dat je ook nog eens je eigen gratis energie uit de natuur opwekt en je hebt hele lage energiekosten voor je bedrijf. Het enige waar je nog rekening mee moet houden zijn netbeheerkosten. Het is namelijk verplicht om je zonnepanelen aan te melden bij de netbeheerder. Dit kun je zelf doen of laten doen door de installateur van de zakelijke zonnepanelen.

Subsidies vanuit de overheid voor besparen

Wat ook een prettig idee is, is dat zonnepanelen (en andere duurzame toepassingen) voor je bedrijf worden gestimuleerd door de Nederlandse overheid. De Wet Milieubeheer verplicht iedere ondernemer die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt om aan te kunnen tonen dat zij op een manier energie besparen binnen het bedrijf. Hoe kan dat beter dan met zakelijke zonnepanelen? Er zijn diverse subsidies en vergoedingen beschikbaar. Dit jaar kun je in ieder geval nog gebruik maken van de zogeheten Energie Investeringsaftrek en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Meer informatie over deze aftrekken vind je op Minder.nl.

Geef een reactie