Op zoek naar comfort in je eigen lichaam

Je zal wel vaker leuzen horen als: ‘Je lichaam is een tempel’. Dat klinkt nogal zweverig maar is niet onwaar. Bedenk maar eens dat je je hele leven aan je lijf vastzit. Het spreekt dan voor zich dat deze goed behandeld dient te worden. Je kan het zelfs zien als een voertuig waar jij tot aan het einde inzit. Als je de verkeerde olie in de tank gooit of de motor en dergelijke niet goed onderhoudt, dan is de kans groot op aftakeling en dat zorgt ervoor dat de rit niet prettiger wordt. Maar voor iedereen is het anders. De één voelt zich lekkerder in een maatje meer en de ander moet er niet aan denken.

Een gezonde levensstijl is de sleutel

Voor iedereen is gezond zijn het belangrijkste. Een goed uitgebalanceerd dieet en voldoende beweging maken daar onderdeel van uit. Voor veel mensen is dat niet al te makkelijk. Op iedere hoek van de straat zit zowat een supermarkt en alles is te krijgen, de meest lekkere dingen. Daarnaast hangt er een soort stigma om sporten heen dat het zwaar en stom zou zijn. Maar dat is niet waar. Met de gezondste ingrediënten kan je de lekkerste dingen maken en zolang je sport op jouw eigen niveau en dit langzaam opbouwt, zul je zien dat het heel vermakelijk is.

Hard werken, loont

Goed met drie dagen gezond eten en een keer een rondje fietsen, kom je er niet. Maar je moet zelf in de gaten houden of je gezond bent. Check af en toe met je lichaam hoe het voelt. Dit doe je door je even helemaal van alles en iedereen af te sluiten en je aandacht over ieder lichaamsdeel heen te laten gaan. Natuurlijk moet je dit niet doen als je pijn hebt, dan zoek je meteen een huisarts op. Maar met volhouden en hard werken, bouw jij binnen no-time een gezonde levensstijl op. Het duurt immers een maand voor je gewend bent aan een nieuwe levensstijl. En je wordt er nog sterk van ook, fysiek en mentaal!

Iedereens is anders

Daarnaast is ieder mens anders en de één voelt zich gewoon lekkerder met een maatje meer. Er bestaan niet voor niets jurken grote maten. Dat komt omdat alles nu meer geaccepteerd wordt en dat is heel fijn. Zolang je gezond bent is er dan ook niets aan de hand. Als jij maar gelukkig bent dan is het goed.

Geef een reactie