Tips voor de gezondheid van uw hond

Een hond hebben is heel leuk en aardig, maar er komen een hoop dingen bij kijken. Het is niet allemaal alleen maar plezier, er zijn ook wat vervelende dingen met het hebben van een hond. Naar mijn idee is dit iets wat een hele hoop mensen vaak niet beseffen, en hierdoor ondoordacht een hond aanschaffen. Dit is gewoon ontzettend zielig, en is heel makkelijk te voorkomen. Want als je geen flauw idee hebt hoe je een hond moet opvoeden, heeft dit beestje over het algemeen ook niet een bijzonder goed of gezond leven. Daarom wou ik even twee punten bespreken in dit blogje, om hier wat aandacht op te werpen.

De voeding van de hond

De voeding van de hond is eigenlijk bijna het meest belangrijke deel van de verzorging. Een hond heeft zijn voeding nodig voor een hoop dingen. Het voornaamste is uiteraard energie, en het bewaren van een gezond gewicht. Maar ook voor de vacht en voor de tanden kan het heel goed zijn. De meeste brokken die je zo kan kopen in de supermarkt zijn niet goed voor de hond. Er zijn bepaalde soorten brokken die goed zijn voor je hond. Royal canin is een goed merk hiervoor. Het heeft veel verschillende soorten brokken, voor alle soorten honden. Wat ook goed is voor de hond is gewoon simpelweg rauw vlees. Let hierbij wel op dat je het voldoende afwisselt, en dat je ook andere dingen geeft, zoals groente of fruit. Let op, een hond mag geen varkensvlees, en ook niet bepaalde soorten groente of fruit.

Laat je hond voldoende uit

Veel mensen denken dat een hond maar twee keer of iets dergelijks uit moet per dag. Dit is simpelweg niet waar. Een hond moet minstens drie tot vier keer uit per dag. Natuurlijk ligt het ook aan welke soort je hebt. Sommige zullen meer energie hebben dan de andere. Zorg er in ieder geval voor dat de hond altijd zijn energie kwijt kan. Dit voor het gewicht, maar ook voor de mentale toestand van de hond. Honden met teveel energie worden al snel vervelend, klierig, en agressief. Zorg er ook voor dat je iedere week een goed rondje met je hond loopt, dus naar het strand of naar het bos. Als uw hond problemen heeft met loslopen, probeer hier dan zeker weten een oplossing voor te vinden. Een hond aan de riem krijgt snel dominantie problemen naar andere honden, en kan zijn energie niet kwijt. Het klinkt nu misschien allemaal heel serieus, maar als je er eenmaal aan gewend ben, is het ontzettend leuk allemaal. Maar lees dus wel goed in, voor het aanschaffen van een hond!

Geef een reactie