Verhuistips voor samenwonen

Ben jij er al klaar voor? Samenwonen met jouw geliefde? Hier komen een aantal dingen bij kijken. Denk aan meerdere verhuisdagen vanwege het verhuizen van twee huizen naar één. Maar ook het wegdoen van een aantal meubels en spullen, er is namelijk een grote kans dat niet alles van twee huizen in één huis past. 

Verder zul je ook wat nieuwe spullen samen gaan kopen. En wat voor transport ga je hiervoor gebruiken? Vraag je beide dezelfde dagen vrij om dit aan te pakken? Kortom, er komen wel degelijk een aantal zaken kijken bij het verhuizen om te gaan samenwonen. In deze blog geef ik een aantal tips om het wat soepeler te laten verlopen.

Begin met inventariseren

Bij een ‘normale’ verhuizing van één huis naar een ander huis is het van belang om goed te kijken naar wat er meegenomen, verkocht of weggegooid moet worden. Maar wanneer je gaat samenwonen met een partner verhuis je van twee woningen naar één. Dit maakt het nog iets lastiger. Het inventariseren moet iets grover gedaan worden, er moeten rigoureuze stappen gezet worden om ervoor te zorgen dat alles in het nieuwe huis past. Bespreek daarom goed wat er van iedere woning gehouden kan worden en wat er weggegooid of verkocht kan worden. Maak ieder desnoods een lijstje met meubilair dat je het liefste bewaard. 

Vervolgens kun je gaan kijken wat er eventueel nog tweedehands verkocht kan worden. Wat er daarna overblijft kan weggegooid worden, hiervoor kun je een afvalbak huren. Afhankelijk van hoe ver je van elkaar af woont hoef je er in principe maar één afvalbak te huren. Je kunt namelijk het ‘afval’ naar het huis brengen waar de afvalbak staat. Dat scheelt weer kosten.

Efficiënt verhuizen

Het is natuurlijk enorm spannend om te gaan samenwonen met je geliefde, een grote stap. Dit kan voor wat wrijving zorgen hier en daar. Ook bij het inventariseren (en dus keuzes maken voor welk meubel meegaat naar de nieuwe woning) kunnen de spanningen hoog oplopen. Daarnaast kan een wandeling door de IKEA soms ook erg frustrerend zijn. Hierbij is het belangrijk om je hoofd koel te houden en te bedenken dat jullie samen voor hetzelfde doel gaan: efficiënt verhuizen naar een nieuwe plek om samen een toekomst te beginnen. 

Wat hierbij helpt is ook op tijd vrij vragen en zoveel mogelijk samen doen. Zorg dat je een transportbusje regelt voor een aantal dagen om alle meubels en andere objecten naar de nieuwe woning over te hevelen. Met het transportbusje kun je meteen ook het afval en afgedankte meubels naar de afvalbak brengen. Zo verhuis je pas echt efficiënt! 

Geef een reactie