Verzendzakken?

Iedereen koopt of verkoopt wel eens wat via het internet. Alle mensen die wel eens wat verkocht en daarna verstuurd hebben, weten hoe moeilijk het kan zijn om passend verzendmateriaal te vinden. Een envelop heeft het risico voor vele pakketjes om misschien te scheuren, maar vaak is er niet genoeg om te versturen om er een hele verzenddoos aan te wijden. Wat doen je dan? Het antwoord: verzendzakken.

Wat zijn verzendzakken?

Misschien herken je ze wel, de verzendzak. Verzendzakken zijn stevige zakjes, speciaal gemaakt voor het versturen van goederen. Ze worden ook wel COEX zakken, koerierszakken, mailingsbags of kleding verzendzakken genoemd. De zakken hebben een antistatische plakstrip of soms meerdere voor extra veiligheid. De strip zorgt ervoor dat de goederen in het zakje luchtdicht afgesloten worden. De zak zelf zal niet stuk gaan en de spullen erin kunnen er niet uitvallen. Daarnaast zijn de zakjes ook nog eens water- en vuilafstotend. Perfect voor versturen dus!

Verzendzakken kunnen gemaakt worden van verschillende materialen en in verschillende formaten. De omvang spant vaak van kleine zakjes, ongeveer A5- formaat, tot extra grote formaten, van ongeveer A2- formaat. De verschillende materialen zijn papier of plastic. Het plastic kan dan wit of compleet transparant zijn. Naast al deze verschillende opties is het nog mogelijk om een opdruk te krijgen op de verzendzakken. Denk bijvoorbeeld aan bladeren, stippen of streepjes. Het is daarnaast op veel plekken mogelijk om de verzendzakken persoonlijk te laten bedrukken. Dit is zeker leuk voor kleine bedrijfjes om te doen. Het geeft toch iets extra’s mee.

Papieren verzendzakken zijn gemaakt van stevig, bruin papier met een dikte van 135 g/m2. Ook met papieren zakken hoeft iemand dus niet bang te zijn dat de verzendzakken stuk zullen gaan! Als laatst zijn er nog transparante kledingzakken. Deze zijn vooral gemaakt voor het beschermen van kleding dat bijvoorbeeld geretourneerd moet worden. In de zak en dan in een verzenddoos zorgt ervoor dat de kleding droog en veilig blijft.

Verzendzakken of verzenddozen?

Nu vraag je je misschien af, waarom zou ik kiezen voor verzendzakken over verzenddozen?  Die zijn toch veel handiger? Nee dus! Verzendzakken hebben vele voordelen tegenover het gebruik van verzenddozen. Allereerst de kosten. Verzendzakken zijn best een beetje goedkoper dan verzenddozen, zeker als het gaat om grotere kwantiteiten. Hierbij hoort dat verzendzakken vaak nog door een brievenbussen heen kunnen. De inhoud (vooral bij zachte materialen, zoals kleding) kunnen zo klein mogelijk worden gemaakt, waardoor de verzendzakken minder plek innemen. Deze kunnen dan vaak nog door de brievenbus, terwijl verzenddozen vrijwel altijd bezorgd moeten worden. Dat is wat duurder.

Een ander voordeel dat verzendzakken hebben, is dat deze vocht- en stofafstotend zijn, zoals al eerder vermeld. Verzenddozen zijn dit eigenlijk niet, at niet altijd even handig is. Natuurlijk kan dit vermeden worden om de goederen eerst in een verzendzak te doen en daarna in een verzenddoos, als het een groter of wat zwaarder pakketje is.

Geef een reactie