Vette locatie

Wonen in Amsterdam-Zuidwest: dat is natuurlijk best een goede deal. Je bent zo in het centrum maar hebt toch nog de rust van een buitenwijk, je hebt vaak een mogelijkheid tot buiten aan je huis vast en je kan zeggen dat je in één van de gaafste hoofdsteden woont. Reden genoeg voor mij om te verhuizen naar deze buurt. We hebben hier een gaaf appartementje gekocht, ongeveer een jaar geleden. Deze heeft geen tuin, maar wel een ruim dakterras aan de woonkamer vast. Aangezien deze op het zuidwesten zit hebben we lange tijd zon. We hebben hem vorig jaar betegeld, en hij heeft wat plantjes om toch het gevoel van natuur om je heen te kunnen hebben. Er was alleen één zaak die ik in dit scenario niet helemaal had voorzien.

Schiphol

Vliegtuigen. Amsterdam West ligt natuurlijk richting Schiphol, waardoor er met enige regelmaat een vliegtuig over komt vliegen. Dat zorgt voor veel herrie, maar dat went gelukkig snel. Waar het echter ook voor zorgt, en waar ik heel wat minder blij mee ben, is de viezigheid die de continue stroom van vliegtuigen over je huis heen achterlaat: mijn dakterrastegels zijn onderhand helemaal zwart! Het duurde even tot ik doorhad dat dit van de vliegtuigen kwam. Sterker nog: ik heb de winkel van de tegels boos opgebeld dat hun tegels verkleuren in de zon. Daar legde ze me uit dat dit door de kerosine uitstoot komt…Gênant!  Gelukkig gaven ze me daar ook een tip om dit goed schoon te krijgen… de hogedrukreiniger!

Spuiten maar!

Snel hebben we er eentje aangeschaft en zijn we begonnen met schoonmaken. En wat is dat leuk om te doen zeg! De meeste mensen vinden dit waarschijnlijk geen vrouwenklus, maar ik vond het geweldig. Lekker met de harde straal over die tegels heen gaan, daarna met de harde borstel er overheen en lekker in het zonnetje op laten drogen. Er kwam een laag vuil vanaf, dat was echt niet normaal! Gelukkig zag je meteen resultaat van de tegels die we al gedaan hadden. Die waren meteen weer de mooie lichtgrijze kleur van toen we ze kochten. Super satisfying, al zeg ik het zelf. Ik raad deze methode echt aan iedereen aan. Het kost je een middagje per jaar, maar het levert zoveel op. En die hoge drukreiniger? Ach, die komt tussendoor ook nog wel van pas om andere dingen schoon te maken.  Of als wapen tegen de inbrekers. Die straal is namelijk wel heel hard, dus doe voorzichtig!

Geef een reactie